Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
09 Eylül 2010, 22:18:09

Gönderen Konu: Bilgisayarımdaki Rpm'leri Yüklemek  (Okunma sayısı 133 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SerdarKacmaz

• Acemi Penguen
  • *
  • Konu: 1
  • www.mandrivaturkiye.com
    • Pardus
Bilgisayarımdaki Rpm'leri Yüklemek
« : 11 Mart 2010, 16:13:29 »
Bilgisayarıma içine attığım .rpm programlarını konsoldan nasıl kurabilirim. Evimde internet yok bende cafeden bir kaç oyunu netbookla indirdim ve evdekine kurmak istiyorum. Konsoldan nasıl komut vermem gerekiyor. Eskiden Pardus kullanırdım ve

pisi it amarok.2.3.4.pisi

veya birden fazla varsa paket varsa hepsini kurmak için

pisi it *.pisi

komutlarını kullanırdım ama Mandrivada konsoldan hangi komutları vermem gerekiyor.

fortran

• Genel Moderator
  • *
  • Konu: 629
Ynt: Bilgisayarımdaki Rpm'leri Yüklemek
« Yanıtla #1 : 11 Mart 2010, 16:34:47 »
Bilgisayarıma içine attığım .rpm programlarını konsoldan nasıl kurabilirim.
.rpm uzantılı paketler, aslında birer "tıkla-kur" paketlerdir. Yani ilgili pakete çift tıkladığınız zaman sizden "root" şifreniz istenecek, "root" şifrenizi girdikten sonra da paket sistemleri tarafından paket bağımlılığı olup olmadığı kontrol edilecektir. Eğer paket bağımlılığı yoksa program sorunsuz bir biçimde sisteminize kurulacaktır. Nedir, paket bağımlılığı söz konusuysa, internete ihtiyacınız var demektir. Paketi konsoldan kod ile kurmak isterseniz, aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz:
Kod: [Seç]
rpm -i paket_adı.rpm

osifa

• Yönetici
  • *
  • Konu: 115
    • http://firat.netfirms.com
« Yanıtla #2 : 11 Mart 2010, 19:10:05 »
Bilgisayarıma içine attığım .rpm programlarını konsoldan nasıl kurabilirim. Evimde internet yok bende cafeden bir kaç oyunu netbookla indirdim ve evdekine kurmak istiyorum. Konsoldan nasıl komut vermem gerekiyor. Eskiden Pardus kullanırdım ve

pisi it amarok.2.3.4.pisi

veya birden fazla varsa paket varsa hepsini kurmak için

pisi it *.pisi

komutlarını kullanırdım ama Mandrivada konsoldan hangi komutları vermem gerekiyor.

Aynı örnekten gidersek, tek paket için,

urpmi amarok.2.3.4.rpm

Birden fazla paket için,

urpmi *
Komutu yeterlidir.

tarakbumba

• Yönetici
  • *
  • Konu: 92
    • Mandriva Linux 2010.1 GNOME
    • Hayat ve Linux Web Günlüğü
« Yanıtla #3 : 11 Mart 2010, 23:44:43 »
Paket bağımlılığını aşmanın en güzel yolu osifa' nın verdiği komutlardır. Urpmi, gerekli bağımlılıkları da kendiliğinden kuracaktır. Yalnız, kuracağınız paketin güvenilir bir yerden edinilmiş olması şart; Mandriva için paketlenmiş olması gereklidir. Örneğin Opensuse için yapılmış bir paketin bağımlılıklarını aşmak zor olabilir. Mandriva' da libabc.rpm olarak geçen bir bağımlılık; Opensuse' de abclib.rpm olarak geçiyorsa, o paket kurulamaycaktır.
Resmi Olmayan Mandriva Paketleri Deposu | Mandriva Türkçe Wiki | Hayat ve Linux Web Günlüğü
İnsanlar üçe ayrılır: Saymayı bilenler ve bilmeyenler...