Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
09 Eylül 2010, 05:54:43

Gönderen Konu: mandrivada ücretliyle ücretsiz arasındaki fark nedir  (Okunma sayısı 1095 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sireno52

• Acemi Penguen
  • *
  • Konu: 8
selam arkadşlar  benim merak ettiğim konu  mandrivanın  sitesinde ki ücretli sürümlerle ücretsiz sürüm arasındaki fark nedir acaba  birde baktım mandrivanın sitesinde çeşitli uygulamalarda var bunlar nedir  ve ne işe yarar ofic programları var bizdeki openoficten  farklımı  birde ücretli mandrivada oyun kurulumu nasıl yine ondada wine  aracılığıylamı kuruluyor  oyunlar yoksa farklı bir program aracılığıylamı kuruluyor.

Re: mandrivada ücretliyle ücretsiz arasındaki fark nedir
« Yanıtla #1 : 17 Eylül 2009, 18:49:00 »
sireno soruna doğrudan bir cevap değil ama oyun kurulumunu playonlinux ile de yapabilirsin. Bunun için playonlinux paketini kurman gerekiyor.
"Sevgi ile yaşayın. Sevgi ile hoş'ça kalın."

osifa

• Yönetici
  • *
  • Konu: 115
    • http://firat.netfirms.com
« Yanıtla #2 : 17 Eylül 2009, 19:10:51 »
Dağıtım olarak hiç bir farkı yok. Cedega gibi programlar var fazladan.  denizmisali\'nin dediği doğru playonlinux çok daha iyi. Mandriva\'ya destek olmak isterseniz ücretli sürümü alabilirsiniz. Onun dışında bizim için bir anlamı yok.

tarakbumba

• Yönetici
  • *
  • Konu: 92
    • Mandriva Linux 2010.1 GNOME
    • Hayat ve Linux Web Günlüğü
« Yanıtla #3 : 17 Eylül 2009, 19:13:40 »
Mandriva\' nın Flash, PowerPack ve Server sürümleri ücretlidir. Server sürümü şirketler için, o yüzden bizimle pek ilgili değil. Flash sürümü 8 GB kapasiteli USB flash disk üzerine kurulu bir Mandriva sürümüdür. PowerPack ise lisans sorunları nedeniyle Free sürümde dağıtılamayan uygulama ve sürücüleri ve bir kaç ücretli uygulamayı (Fluendo DVD Player) içerir. Ancak, Powerpack sürümünde bulunan ücretli uyugulamalr haricindeki (yani hemen hemen ne varsa) uygulama ve sürücüleri non-free veri kaynağından kolayca Free kurulumunuza yükleyebilirsiniz. Saygılar...
Resmi Olmayan Mandriva Paketleri Deposu | Mandriva Türkçe Wiki | Hayat ve Linux Web Günlüğü
İnsanlar üçe ayrılır: Saymayı bilenler ve bilmeyenler...

yusufsan21

• Özgür Penguen
  • Konu: 40
  • Okumak anlamaktır
    • Mandriva 2010 Spring
    • Blogum
« Yanıtla #4 : 18 Eylül 2009, 13:56:33 »
Demek ki burada önemli olan destek olmak.
İnsanlar ikiye ayrılır, Bilginler ve Öğrenenler, diğerlerinde hayır yoktur

Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

Göktürk

• Penguen
  • **
  • Konu: 7
  • www.mandrivaturkiye.com
    • Mandriva 2010.1 Gnome
Ynt: Re: mandrivada ücretliyle ücretsiz arasındaki fark nedir
« Yanıtla #5 : 20 Ocak 2010, 05:30:11 »
Demek ki burada önemli olan destek olmak.

katılıyorum haklısın.
Göktürk

coni

• Acemi Penguen
  • *
  • Konu: 2
  • Linux Mint
    • Linux Mint 9
Ynt: mandrivada ücretliyle ücretsiz arasındaki fark nedir
« Yanıtla #6 : 27 Ocak 2010, 13:38:38 »
Merhabalar ben kısa bir süredir mandriva yı da takip etmeye çalışıyorum.Ubuntu kullanıcısıyım. Benim merak ettiğim mandriva Enterprise Server 5 sürümünü kursam güncelleştirmeleri yapabilir miyim sitesinden indirdim. tanıtımlarını da izledim çok hoşuma gitti bu sürüm kendimi server üzerine de geliştirmek istediğimden dolayı bunu ilerde kurmayı düşünüyorum.Kurduktan sonra güncelleştirmeleri yapıp yapamayacağı mı sormak istiyorum. Teknik destek istemediğim için bir ücret ödemek zorunda olmadığımı düşünüyorum

fortran

• Genel Moderator
  • *
  • Konu: 628
« Yanıtla #7 : 27 Ocak 2010, 14:07:47 »
Mandriva\' nın Flash, PowerPack ve Server sürümleri ücretlidir. Server sürümü şirketler için, o yüzden bizimle pek ilgili değil.
coni, aslında yukarda tarakbumba soruna bir biçimde cevap vermiş. Server sürüm ücretli ve şirketler için üretilen bir ürün. Bu nedenle, teknik destek istemeseniz bile ücretten muaf olmanızın ve güncelleme yapma şansına sahip bulunmanızın mümkün olduğunu sanmıyorum.

« Yanıtla #8 : 27 Ocak 2010, 21:00:13 »
Mandriva server kurmak için ücretli olan paketi almanız gerekmez.  Standart Mandriva Free DVD'si ile Mandriva sunucu kurulabilir. Mandriva'da herşey diğer dağıtımlardan farklıdır ve diğerlerinin yaklaşımı nedeniyle yanlış anlamamak gerekir. Bir  tek Mandriva Free DVD'si bütün işlemler için yeterlidir. Sunucu ve masaüstü olarak da, KDE, Gnome veya diğer masaüstü ortamları olarak da aynı kaynaktan kurulum yapılarak kullanılabilir.

Özellikle Ubuntu'da olmak üzere, diğer bazı dağıtımlarda özelleştirilmiş sürümler farklı işlemler için sunulması nedeniyle Mandriva için de benzeri bir yaklaşım düşünülmektedir. Ancak bu yanlıştır.

Mandriva'daki farklı paketler kendine göre özellikler taşır.  DualArch CD, OneCD'ler ve Free DVD tamamen ücretsizdir. Mandriva Flash beraberinde bir USB bellek ile satılır. Sunucu paketi ise kurumsal sunucular için sunulan ve esas ücretin hizmete verildiği bir pakettir. PowerPack yine parasını verip yanında ek bazı şeyler için alınabilecek bir pakettir.

Tüm farklı paketlerin ortak paketleri birbirinin aynıdır. Elbette sürüm farklılığı bulunur. Farklı paketlerdeki 'ticari' olarak nitelendirebileceğimiz uygulama paketleri ise bunlara özel depolardan temin edilir ve güncellenir.

Özet olarak bir Mandriva sürücü kuracaksanız Free DVD'den kurulum yapın ve kurulumda yeri geldiğinde sunucu ile ilgili paket grurplarını seçin. İsterseniz grafiksel masaüstü paket gruplarını seçmeyerek sadece sunucu olarak kurulum da yapabilirsiniz.

coni

• Acemi Penguen
  • *
  • Konu: 2
  • Linux Mint
    • Linux Mint 9
« Yanıtla #9 : 28 Ocak 2010, 14:29:49 »
Ben mandiriva free versiyonunu kursam Enterprise Server 5 te olan programları depodan sonra ücretsiz bir şekilde kurabilir miyim.

Mesela altta ki linkte ki videolarda görünen bir program var mandriva server setup ve ya company directory yi. Server versiyonunda ilgimi çeken programlar bunlar.

http://www2.mandriva.com/linux/server/features/#directory