Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
09 Eylül 2010, 05:38:54

Gönderen Konu: KDE menülerinde bazı gariplikler  (Okunma sayısı 842 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KDE menülerinde bazı gariplikler
« : 22 Nisan 2009, 13:57:45 »
Dün akşam KDE menüsünde bazı garip girişler olduğunu fark ettim.

Örnek olarak SMPlayer \'MASOynatıcı CVS için bir GTK arabirimi\', QMMS ise \'Gsmtprc Ses Oynatıcı\' olarak çıkıyor.

Bu hata LXDE menüsünde yok. İki bilgisayarda da aynı sonucu alıyorum. Menü editörü ile bakıldığında giriş yine normal olarak görülüyor. Sorun bir çeviri hatası değil.
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2009, 13:58:14 Gönderen: elektronist »

tarakbumba

• Yönetici
  • *
  • Konu: 92
    • Mandriva Linux 2010.1 GNOME
    • Hayat ve Linux Web Günlüğü
RE: KDE menülerinde bazı gariplikler
« Yanıtla #1 : 22 Nisan 2009, 15:31:12 »
Aynı durum Gnome menülerinde de mevcut. Bu akşam çevirilere bakıp bir karışıklık yaratmadığımdan emin olmalıyım. Garip...
Resmi Olmayan Mandriva Paketleri Deposu | Mandriva Türkçe Wiki | Hayat ve Linux Web Günlüğü
İnsanlar üçe ayrılır: Saymayı bilenler ve bilmeyenler...

contempt

• Özgür Penguen
  • Konu: 26
  • Gölgelerin Gücü Adına :))
    • Mandriva Spring Gnome + Jolicloud 1.0 :)
    • http://www.redmicrosystems.com
« Yanıtla #2 : 22 Nisan 2009, 16:40:18 »
Aynı hatayı bende alıyorum. Misal vlc garip isim olarak görünmekte?

MLKL

• Tam Penguen
  • Konu: 48
« Yanıtla #3 : 22 Nisan 2009, 19:02:46 »
bendede kde4 kickoff menülerinde kaffeine programının simgesi yok.
ayrıca Transmission programı Bittorrent diye gözükmekte. Xstreamer diye birşey daha var fakat ne olduğunu bulamadım. lakin ilgili program çalışamamakta. Updatelerim günü gününe.
Alıntı
Apart from security concerns, free software better suits Cuba\'s world view, he said.
"The free software movement is closer to the ideology of the Cuban people, above all for the independence and sovereignty."

« Yanıtla #4 : 23 Nisan 2009, 13:49:14 »
Simgelerin olmaması ile yukarda bahsettiğimiz menü hataları farklı hatalar. Bugünkü güncellemelerden sonra simgelerin olmaması hatası düzeltildi. Cihaz bildirimi için eylem penceresindeki resimler de çıkmıyordu.

Ancak menü meselesi hala aynı.

Transmission bende \'Transmission BitTorrent İstemcisi\' olarak yer alıyor ve doğru. Ancak burada komik bir durum var. Mandriva menü çevirilerinde bir sorun yok ama Transmission\'u çevirenler sanıyorum yanlışlıkla adını \'Tranmission\' yapmışlar. Yani bir \'s\' arada unutulmuş. Bu pencere başlığında da, programın \'About-Hakkında\' bilgisinde de aynı. :)

ironic

• Tam Penguen
  • Konu: 5
Re: RE: KDE menülerinde bazı gariplikler
« Yanıtla #5 : 06 Ekim 2009, 23:05:43 »
Alıntı yapılan: \"elektronist\"
Transmission bende \'Transmission BitTorrent İstemcisi\' olarak yer alıyor ve doğru. Ancak burada komik bir durum var. Mandriva menü çevirilerinde bir sorun yok ama Transmission\'u çevirenler sanıyorum yanlışlıkla adını \'Tranmission\' yapmışlar. Yani bir \'s\' arada unutulmuş. Bu pencere başlığında da, programın \'About-Hakkında\' bilgisinde de aynı. :)

Biraz geç bir geri dönüş olacak ama çevirmen arkadaşımızın parmak sürçme hatasını bulup düzelttim.  Bu sorunu daha önce, bu başlıkta okumuştum. Geçenlerde evdeki diğer sisteme (o TR Ubuntu) transmission kurarken fark ettim hatayı. Transmission geliştiricileri, çevirileri Launchpad üzerinden sağlıyormuş. Eğer eksik , hatalı çeviri görürseniz doğrudan Launchpad hesabınızla düzeltme yapabilirsiniz. Olmazsa Ubuntu TR Çeviri ekibine hatayı raporlayabilirsiniz. (Tabii Launchpad\' den beslenen yazılımlar için. )