Fortran abi saydığın dağıtımlar arasında Arch'ı göremedim 
Aslında ben o soruyu şunun için sordum: Debian'ın kararlılık adına eski paketleri sunduğunu duydum. İşte bunu öğrenmek için sizi sınamak istedim.
Orada
Arch'ın ne işi var anlamadım? Linkteki veriden de anlayacağın gibi konuyla bir ilgisi yok Arch'ın. "Debian'ın kararlılık adına paketleri sunması" konusu ise bu, çarpıtılmış bir bilgi. Olay şu biçimde: Debian, üç değişik versiyon sunuyor.
1-Kararlı Sürüm: Güvenlik bakımından öncelikli ftp, mail, http gibi çeşitli hizmetlerin verildiği bir sunucuda kararlı sürüm tercih edilmelidir. Ben, evde de aynı sürümü tercih ediyorum.

2-Testing Sürümü: Kararlı sürüme göre daha yeni paketlerden oluşmuş sistem sunar ve genellikle ev kullanıcıları içindir. "Test" sürümü olması kararlılığı konusunda negatif anlam taşımaz.
3-Kararsız (Unstable) Sürüm: Bu sürüm, riski seven ve kullandığı paketlerin her zaman en son sürüm olmasını isteyen masaüstü kullanıcıları tarafından tercih edilebilir.
Ayrıca; Debian'da melez (karışık) sistem de mümkündür. Depoların katıştırılmasıyla elde edilen bu sistem de dahil edilecek olursa:
4-Melez (Karışık Sistem): Yine riski seven ve kullandığı paketlerin her zaman en son sürüm olmasını isteyen masaüstü kullanıcıları tarafından tercih edilebilir. Sistemde kararlı/test/kararsız depolardaki paketler kullanılarak melez bir sistem oluşturulmuştur.