Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
09 Eylül 2010, 22:53:48

Gönderen Konu: Gimp İle Klasör Yapımı  (Okunma sayısı 1136 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eMiR

• Yönetici
  • *
  • Konu: 119
    • OpenSUSE 11.3
    • http://opensuse-tr.org/destek/index.php
Gimp İle Klasör Yapımı
« : 18 Temmuz 2009, 22:11:04 »

Merhabalar sevgili Gimp kullanıcıları, bu yazımızda klasör yapacağız.
Adım 1: İlk önce Araç kutusu´dan Paths Tool düşmesine tıklıyoruz, ve resimde gördüğümüz gibi bir klasör resmi çiziyoruz. Çizimden sonra alt menüde bulunan Yollar kısmından Select From Paths düğmesine basıyoruz.

Adım 2:Eğer hazırlayacağımız klasörü dik köşeli yapmak istiyorsak bu şekilde devam ediyoruz, ama kenarları biraz oval yapmak isterseniz Klasör seçili iken Üst Menü´den Seç -> Father 20px uygulamalısınız, daha sonra yine aynı menüden Sharpen düğmelerine tıklıyoruz.

Sağ menüden yeni bir Layer (Katman) açıyoruz ve seçili durumda olan resmimize Gradient uyguluyoruz.Buada renk seçeneği size kalmış, benim kullandığım renk tonları Üst: 1055a3, Alt : 0563af.

Not : Burada dikkat edeceğimiz husus, Gradient uygularken, sağ menüden Arkaplan´a değil Yeni Katman seçili olması lazım.

Adım 3:Şimdi sırada klasörümüzün dış çerçeverisini hazırlayacağız. Klasörümüz seçili iken Üst Menü´den Seç -> Sınır düğmesine tıklıyoruz, gelen menüde 2 Px yapıyoruz ve Tamam düğmesine basıyoruz. Klasörümüzün çevresi seçilmiş oldu, sırada Renk bölümünden Siyah seçiyoruz #000000 ve Bucket Fill Tool aracımızla seçilen yeri boyuyoruz.

Boyama işleminden sonra aşağıdaki resim gibi olmalı.

Adım 4:Hazırladığımız klasör´e Sağ Menü´de iken tıklıyoruz ve  Katman Çoğalt düğmesine basıyoruz. Bu işlemden sonra kopyaladığımız katman seçili iken Persfektif uygulayacağız. Araç Kutusundan Persfective Tool aracımıza tıklıyoruz ve aşağıdaki resimde görüldüğü gibi yapıyoruz.İşlem bittikten sonra sağ menüden Dönüştürme´ye sağ tıklıyoruz ve Katmanı Çırpıla düğmesine basıyoruz.

Adım 5:Bu uygulamadan sonra isterseniz klasörünüz bu şekilde kalabilir veya daha değişik bir şekil verebilirsiniz resimde gösterildiği gibi.

Böyle bir şekil vermek için ise ilk katmanımızı ( Yeni Katman) seçiyoruz, Araç Kutusu´dan Flip Tool düğmesine tıklıyoruz. Alt kısımda Çevir menüsünden Dikey düğmesini işaretledikten sonra resmimizin üzerine bir defa tıklıyoruz ve resmimiz ter dönmüş oluyor, daha sonra Move Tool aracımıza tıklıyoruz ve Shif+Sol tuş ile hizalama yazıyoruz.

Burada dersimize son vermiş oluyoruz, uygulamalar tamamen size kalmış. Seçenekler bölümünden resminize istediğiniz efekti uygulayabilirisiniz.

Seçenekler:

1:) Eğer şeffaf klasör yapmak isterseniz, Sağ Menü´den Şeffaflık ayarlarını değiştiriniz.

2:) Yine eğer arka kısıma bir gölge oluşturmak isterseniz Filtreler -> Işık ve Gölgelendirme -> Persfective ayarlaması yapabilirsiniz, daha sonra Katmanlar bölümünden oluşturduğumuz Persfective Shadow´un saydamlık ayarını düşürerek daha güzel bir görünüm verebilirsiniz.

3:) İsterseniz Şefaflık uygulayabilirsiniz.

4:) Resmimizi bitirdikten sonra, tüm katmanları birleştirerek klasörü dikey değilde yatay olarakta kullanabilirsiniz....

Seçenekler çok, sadece düşünmeniz ve yapmanız lazım.
Masaüstü Sistemim : OpenSUSE 11.3 | Kde 4.4 | Amd X2 5600 | nVidia 8500GT | 2 Gb 800 Mhz Ram

Dizüstü : MSI VR600 | OpenSUSE 11.3 Gnome | Intel Core Dou | 2 Gb Ram

fortran

• Genel Moderator
  • *
  • Konu: 629
Re: Gimp İle Klasör Yapımı
« Yanıtla #1 : 19 Temmuz 2009, 01:03:02 »
Gradient uygulama işini nereden yapıyoruz yahu? :D

eMiR

• Yönetici
  • *
    • OpenSUSE 11.3
« Yanıtla #2 : 19 Temmuz 2009, 11:49:20 »
Gradient uygulamasını bununla yapıyoruz abi. :)
Masaüstü Sistemim : OpenSUSE 11.3 | Kde 4.4 | Amd X2 5600 | nVidia 8500GT | 2 Gb 800 Mhz Ram

fortran

• Genel Moderator
  • *
  • Konu: 629
« Yanıtla #3 : 19 Temmuz 2009, 12:12:01 »
Alıntı yapılan: \"eMiR\"
Gradient uygulamasını bununla yapıyoruz abi. :)
Sağol eMiR, mesajı çok geç bir vakitte yazdım, öylece kalmış. Sonradan buldum tabii Gradient uygulamasını, yazmamışım. ;)

6630

• Acemi Penguen
  • *
  • Konu: 13
Ynt: Gimp İle Klasör Yapımı
« Yanıtla #4 : 09 Ocak 2010, 18:40:20 »
:) basamak basamak uyguladım . bilmediğim özelliklerin pratik uygulamalarını yapmış oldum teşşekkür ederim

eMiR

• Yönetici
  • *
    • OpenSUSE 11.3
« Yanıtla #5 : 09 Ocak 2010, 23:24:54 »
Teşekkürler 6630

Site tasarımlarını ve kafamı bir toparlayabilsem çok süper çalışmalar gelecekte : :(

6630

• Acemi Penguen
  • *
  • Konu: 13
« Yanıtla #6 : 10 Ocak 2010, 01:19:20 »
merak etme her sorun bitiyor. Bende doktora sınavı bitsin kendimi medikal çizimler için geliştircegim diyordum perşembe günü sınavı geçtim. şimdi ilgimi çekecek bir şeyler tercüme edip aynı anda tercüme ettiğim şeylerin pratiğini yapacagım.

osifa

• Yönetici
  • *
  • Konu: 115
    • http://firat.netfirms.com
« Yanıtla #7 : 10 Ocak 2010, 02:11:32 »
...Bende doktora sınavı bitsin kendimi medikal çizimler için geliştircegim diyordum perşembe günü sınavı geçtim....

Tebrik ederim. Çok sevindim. :)

Site tasarımlarını ve kafamı bir toparlayabilsem çok süper çalışmalar gelecekte

Sana da kolay gelsin. :)

tarakbumba

• Yönetici
  • *
  • Konu: 92
    • Mandriva Linux 2010.1 GNOME
    • Hayat ve Linux Web Günlüğü
« Yanıtla #8 : 11 Ocak 2010, 11:10:20 »
merak etme her sorun bitiyor. Bende doktora sınavı bitsin kendimi medikal çizimler için geliştircegim diyordum perşembe günü sınavı geçtim. şimdi ilgimi çekecek bir şeyler tercüme edip aynı anda tercüme ettiğim şeylerin pratiğini yapacagım.

Ben de tebrik ederim. Mandriva Wiki sayfaları ilginizi çeker miydi? Tercümelere/makale hazırlamaya yardımcı olur musunuz?
Resmi Olmayan Mandriva Paketleri Deposu | Mandriva Türkçe Wiki | Hayat ve Linux Web Günlüğü
İnsanlar üçe ayrılır: Saymayı bilenler ve bilmeyenler...