Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
03 Eylül 2010, 07:38:43

Gönderen Konu: Tp-Link 422G, Linux ile Yazılımsal Güç artrımı?  (Okunma sayısı 941 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Merhaba.

Tp-link 422G wireless adaptor kullanıyorum. Mandriva 2010 One kurulu. Full güncel. Tp-link422G 100 Mw gücünde. Bi yerde okumuştum. adaptorun Linux ile yazılımsal olarak 100 Mw olan gücünü 200 Mw çıkarmak mümkün. bir anlamda ne kadar yüksek güç o kadar geniş bir tarama alanı ve stabil internet bağlantısı anlamına gelebiliyor.

Konuya yabancı olan arkadaşlar için Link vermek istiyorum. incelersiniz.

http://www.wifi-sistem.com/urun-incelemeleri-test-sonuclari/1302-wifly-city-800mw-idu-2850ug-8g-incelemesi-4.html

orda görüldüğü gibi msenoz rumuzlu kişi anlatmaya çalışmış. ne kadar işe yarar bilemiyorum. ve denemeden önce forumda sizlere danışayım dedim. önerilerinizi almak daha mantıklı olur diye düşündüm.

Güç yükseltimi ile adaptorun zarar görmesi önemli bir konu değil. elimdeki adaptor ortalama 30 Tl değerinde. yani, ya 200 mw çıksın stabil internet bağlantım olsun. yada zaten pahalı bir cihaz değil, yansın bende yüksek mw bir ürün alayım diyorum. ki yanmazda çünkü 200 mw de yanacağını veya zarar göreceğini hiç sanmıyorum. çünkü konumlandırdığım yer pencere ve buranın kışıda baya soğuk.  zaten yansada sorun değil. yani cevap verirken çözümü bulmuşken cihazın hasar veya yanma konusunu rahatlıkla gözardı edebilirsiniz.

Arkadaşlar şuna dikkat çekmek istiyorum. bendeki sorun sıradan bir donanım veya yazılım sorunu değildir. eğer cihazın gücünü 200 Mw çıkarabilirsem oldukça stabil internet bağlantım olacaktır. ha olmasa ne olur! o zaman 130 Tl zarara girmiş olacağım. çünkü 1000 mw ürünler 120 Tl den başlıyor. ve az bir parada değil. ayrıca bu tür High Power ürünlerin piyasada sahtelerinin fazlaca dolaştığı konusunda spekulasyonlarda fazla.

Sn Elektronist, sizede seslenmek istiyorum. zira uzun süreden beri o değerli makalelerinizi yıllardan beri enixma ve elektronist.com dan takip ediyorum. Mandriva altında Devre ve şemalar makalelerini her ne kadar anlamasamda okumaya çalıştım. bu konularda Bilgi sahibisiniz. Linux altından söz konusu wireless adaptorumun Gücünü yükseltebilirmiyim? yükseltebilirsem nasıl yapabilirim? bu konuda değerli bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Bu konuda Bilgili Arkadaşlar. yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?class=wlan&content=fea&pmodel=TL-WN422G

Bu ürünün yeni revizyon olan GC ve V2 olan sürümü vardır.  Bendeki G ve V1 olanıdır.

rcpayan

• Genel Moderator
  • *
  • Konu: 1
    • Mandriva 2010.0
    • eniXma
Ynt: Tp-Link 422G, Linux ile Yazılımsal Güç artrımı?
« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2010, 21:23:44 »
merhabalar.

öncelikle konuya hakim olmadığımı yalnızca görüşümü belirticeğimi söylemeliyim.

bahsettiğiniz linkte tx ayarını yükseltmekten bahsediyor. ancak bunu yaptığınızda içerisindeki çipe zarar verebilirsiniz. benim anladığım kadarıyla tx çipin çalışma frekansını arttıracak buda aşırı ısınmasına ve sonunda zarar görmesine neden olucak. tabii elektronist abinin söyleyecekleri daha önemli. her ne kadar elektronik üzerine okusam da elektronikle aram pek iyi değildir :D

Saygılarımla,
Recep Ayan.

« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2010, 11:53:03 »
soru güncel.

yusufsan21

• Özgür Penguen
  • Konu: 40
  • Okumak anlamaktır
    • Mandriva 2010 Spring
    • Blogum
« Yanıtla #3 : 25 Ocak 2010, 15:54:18 »
Böyle bir şey almayı düşünüyorum ama acaba kaç metreden çeker diye düşünüyorum.
İnsanlar ikiye ayrılır, Bilginler ve Öğrenenler, diğerlerinde hayır yoktur

Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

« Yanıtla #4 : 26 Ocak 2010, 22:16:23 »
Bahsedilen komutlar ile cihazınızın aslında kullanım sırasında otomatik olarak yapılan güç ayarının en üst konumunu ayarlama gerçekleşebilir. Bu tür cihazların yazılımsal olarak izin verilen ayarları yalnızca gücün düşürülmesine yöneliktir. Sizin cihazınız 100mW ise cihaz çalışması sırasında sinyal kalitesi için bu güç düşürülebilir ancak daha fazla arttırılamaz. Verdiğiniz linkteki ayarlarda da anlatanın yaptığı budur. Otomatiğe alındığında cihazın zaten en yüksek olan gücü görülebilmekte.

RF cihazlarda daha fazla güç alabilmek için cihazın optimum olarak çalışma tasarımını donanımsal olarak aşmak, yani cihazın devresine doğrudan müdahale etmek gerekir. Bu işlem ise beklenmedik sonuçlara, genellikle de kötü sonuçlara yol açar. RF (Radyo frekans) çok belalı bir sistemdir ve en iyi ayarlar oldukça pahalı ve gelişmiş cihazları gerektirir.

Sonuç olarak söylemek gerekirse; yapabileceğiniz pek bir şey yok. Cihaz yanarsa yansın diyorsanız, yanmış gibi farz edip yenisini alın, eskisini de birine hediye edin. ;)

« Yanıtla #5 : 26 Ocak 2010, 23:19:13 »
Bahsedilen komutlar ile cihazınızın aslında kullanım sırasında otomatik olarak yapılan güç ayarının en üst konumunu ayarlama gerçekleşebilir. Bu tür cihazların yazılımsal olarak izin verilen ayarları yalnızca gücün düşürülmesine yöneliktir. Sizin cihazınız 100mW ise cihaz çalışması sırasında sinyal kalitesi için bu güç düşürülebilir ancak daha fazla arttırılamaz. Verdiğiniz linkteki ayarlarda da anlatanın yaptığı budur. Otomatiğe alındığında cihazın zaten en yüksek olan gücü görülebilmekte.

RF cihazlarda daha fazla güç alabilmek için cihazın optimum olarak çalışma tasarımını donanımsal olarak aşmak, yani cihazın devresine doğrudan müdahale etmek gerekir. Bu işlem ise beklenmedik sonuçlara, genellikle de kötü sonuçlara yol açar. RF (Radyo frekans) çok belalı bir sistemdir ve en iyi ayarlar oldukça pahalı ve gelişmiş cihazları gerektirir.

Sonuç olarak söylemek gerekirse; yapabileceğiniz pek bir şey yok. Cihaz yanarsa yansın diyorsanız, yanmış gibi farz edip yenisini alın, eskisini de birine hediye edin. ;)

Son tavsiyeni bayağı tuttum ağabey :D
Her ne kadar biraz fırsatçılık kokan bir fikir gibi görünsede Allah için sıkı teklif :D

« Yanıtla #6 : 01 Temmuz 2010, 02:07:45 »
Amaç şu. Wireless Usb veya PCİ ethernet kartının Acces Pointten gelen Sinyal düzeyini Görmek ve Sinyal düzeyine göre en iyi sinyali yakalayıp adaptoru veya antenini konumlandırmak.

Program 24 Kb boyutunda ve inanılmaz bir şey. :) windows muadilleri çok daha büyük boyutlarda ve hantallar.

Program Windowsta ki Muadili İnsidder kadar başarılı, ve üstelik 24 Kb. Muhteşem.

Bir çok Chipsetle çalışmaktadır. Bende Zydas Chipset ile sorunsuz çalıştı.  Arkadaş ta İntel Chipsetli Wifi kartı ile denedi sorunsuz çalışıyor.

Programı .deb formatında indirip tek tıkla kurmak mümkün.  Ayrıca tar.gz uzantılı olanıda klasore çıkartıp .py uzantılı olanına tıkladım çalıştı. tar.gz uzantılı sürüm  diğer Debian tabanlı olmayan dağıtımlarda çalışabilir.

http://kuthulu.com/iwscanner/index.php?module=download

Cihazı Linuxta yazılımsal olarak Güç artırımını denedim. Zydas Chipsetlerde sanırım bu mümkün değil. Cihazın gücünü artıramadım. sorun değil. Elimdeki Acces Pointi satabilirsem Güçlü bir Acces Point satın alacağım.  Realtek Chipsetlerde Windows altında güç artırımı mümkünmüş, ayrıca Realtek Denedim sadece -2 DBM fark görebildim. Yanılıyorda olabilirim. sinyal oranı oynaktı çünkü.

Merak Ettiğim konu Realtek, Atheros ve Ralink Chipsetlerden en fazla hangisi Linuxa ve özgür yazılıma destek veriyor? Ben Ralink ve Atheros Chipsetler diye biliyorum. İyi olmayan ingilizcemle anladığım kadarıyla Atherosun sitesinde yazdığı kadarıyla Özgür yazılım geliştiricilerileriyle beraber çalıştıklarını yazmışlar. bende yanlış anlamış olabilirim.

http://www.atheros.com/news/linux.html

Ralink ise, Linux için Opensource Driver geliştiren geliştiricilere açık kaynak driver sağladığını iddia ediyor. tabi yine yanlış okumamışsam.

http://web.ralinktech.com/ralink/Home/Support/Linux.html

Realtek in sitesinde ise Linux driver larının haricinde Linuxa herhangi bir destek mesajı göremedim.

Ralink ve Atheros Chipsetler, Linuxa Destek veriyorlarsa Bundan sonra satın alacağım Wİfi donanımlarında bu iki chipseti seçmek ve çevremdeki kişilere bu Chipsetleri önermek istiyorum.

Cevaplarsanız sevinirim.

Teşekkürler.